Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Bata Adrienn 1990. július 15.-én született Ózdon. Egészen kis kora óta minden vágya volt, hogy énekesnõ legyen. Pici kora óta tudatosan készült erre a pályára. Barbee felfedezése sem volt mindennapi. Jelenlegi menedzsere, Bognár Tibi az interneten talált a tehetségre egy videomegosztó oldalon, ahol egybõl kiderült számára: a fiatal lány erre a pályára született.

Elõször a Bravo Otto díjkiosztó gálán június 7-én mutatkozott be élõben a nagyközönség elõtt, egészen pontosan az IdiotSide nevû új zenekar 20 perces minikoncertjén belül.

Barbee elsõ albuma 2009. június 4-én jelent meg Popsztár címmel, melynek borítóját a rapper SP fotózta.

Bemutatkozó videoklipje még 2008-ban az Ébressz fel címû dalból készült. A dal zenei producere Rakonczai Viktor, a szöveget pedig Major Eszter írta. A dalhoz készült klipet Indián rendezte, aki többek között a Hooligans klipjeit is készíti. A videó igen népszerû lett a VIVA TV-n, a csatorna hivatalos slágerlistáján elérte az elsõ helyet.

Barbee második videoklipje novemberben jelent meg és a téli hangulatú Hógömb címû dalból készült. A dalhoz készült videoklip kedvéért Barbee korcsolyázni is megtanult. Annak ellenére, hogy a videoklip téli hangulatú még a téli idõszak végén is játszották a zenecsatornák, sõt a VIVA Chart-on is elérte a 10. helyet.

2009. január 14-én jelent meg Barbee elsõ "netes" klipje az Ámor nyila. A dalhoz készült videó kizárólag az internetre készült, de a nagy érdeklõdésnek köszönhetõen a VIVA TV is elkezdte játszani. 2009. április 30-án jelent meg az album negyedik videoklipje, mely a Szívtörõ címû dalból készült.

Barbee kedvencei:
*Könyv: Harry Potter, Lányok pácban, Stephen King Cujo
*Film: Bajos csajok, Szakítópróba, Los Angeles-i tündérmese
*Étele: spagetti, kínai csirke
*Itala: Pepsi Cola
*Együttese: Tokio Hotel, Paramore, Fall Out Boy
*Színésze: Chad Michael Murray
*Színésznõ: Hilary Duff, Olsen ikrek
*Énekes: One Republic, Justin Timberlake
*Énekesnõ: Fergie, Christina Aguilera
*Sport: röplabda, floorball
*Parfüm: Summer White, Puma Flowing

Elismerések/Díjak:
*2009 - VIVA Comet - Legjobb új elõadó (jelölés)
*2009 - BRAVO OTTO - Legjobb új elõadó (jelölés)