Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katy Perry

Katy Perry (1984. október 25. – ) amerikai énekesnő, olyan ismert dalok előadója, mint az I Kissed a Girl, a Hot N Cold, a Thinking of you vagy a California Gurls.


Katy Perry, Nibe Festival 2009.A 2007-es UR So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Leghíresebb albuma a One of The Boys, melynek stílusa pop-rock.

Élete

 Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniai Santa Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsessz-hangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. Tizenéves korában Perry és az egyik barátja találtak egy Queen albumot, ami később nagy hatással volt rá. 2004-ben Perry énekesnőnek szerződött a The Matrix-hoz, aki korábban Avril Lavigne-nel, Britney Spears-szel és Liz Phairrel is együtt dolgozott. Perry elkezdett együtt dolgozni Glen Ballarddal a bemutatkozó albumon, melyet 2005-ben akartak megjelentetni. A Box, illetve a Diamonds című száma a hivatalos MySpace-oldalán vált ismertté. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin 'The next big thing'je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek. 2006-ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV.

Kiadója

Miután Katy leszerződött a Capitol Recordshoz, elkezdte felvenni One of the Boys című albumát, melyet 2008-ban adtak ki. Együtt dolgozott Greg Welsszel, Dr. Luke-kal, Butch Walkerrel, Max Martinnal és Cathy Denisszel. 2008. június 17-én kiadták az USA-ban a lemezt, amelyet Katy a Vans Warped Toursszal reklámoz.

Stílusa


Katy Perry stílusát 1940-es, 1950-es évek divatjának felújított darabjai jellemzik, retro hangulatú. A deréknadrágok, a nagy és feltűnő minták, az egyberészes fürdőruha, a mélyen dekoltált, pántnéküli felsőrészek, a 'pörgősszoknyák', virágos hajdíszek, óriási napszemüvegek jellemzik öltözködését.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.