Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


L.L. Junior

Lesi László Csaba azaz L.L. Junior (Budapest, 1981. január 3.) énekes, rapper, dalszerző. A Fekete vonat egykori tagja.

Zenei karierr

Fekete Vonat [szerkesztés]
Az 1990-es évek elején alakította meg két társával együtt a Fekete vonat nevű formációt. A csapat nagy sikert aratott Magyarországon: két platina és egy aranylemezt kaptak.

Sikerük csúcsán a csapat közös megegyezés alapján szétvált és Junior 2001-ben elutazott Amerikába, hogy kipihenje magát és tanuljon.

Szóló karrier

Egy év szünet után hazatért és 2002-ben a Private Moon-nal megcsinálta első szólóalbumát, amely a Köszönöm Nektek címet kapta. Az albumról 3 kislemez jelent meg: a Raggamoffin, a Hogy mondjam el és a Korkorro dalokból.

2003-ban jelent meg Junior második albuma A tűz mindig tombol címmel. Az albumról két kislemez jelent meg: a Ragamoffin 2 és a A tűz mindig tombol dalokból.

2005-ben Az én világom című harmadik album, amely meghozta a várva várt aranylemezt L.L. Juniornak. Az albumról két kislemez jelent meg: a Rabszolga lány és a Mr. Raggamoffin dalokból. 2005-ben VIVA COMET díjra is jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában.

A negyedik albuma 2005 szeptemberében jelent meg melynek címe Falak ez a cím utalás arra, hogy ne ítéljünk el senkit a bőre színe miatt, és végre bontsuk le az egymás közé épített falakat, melyek nyitottságunk akadályai, „színezzük be a világot” és éljünk benne előítéletek nélkül! Az albumról két kislemez jelent meg: az Az Éjszakákat járom, a Normális srác és a című dalokból.

2006-ban jelent meg ötödik albuma Olaj a tűzre' címmel. Az albumról csupán egyetlen kislemez jelent meg a Táncolj című dalból, mely egyik legsikeresebb száma lett

2007-ben jelent meg hatodik albuma Fehér Holló címmel, melyről három rendkívül sikeres kislemez jelent meg. Az első kislemez a Stefano közreműködésével készült Álomszép lány című dalból készült, amely a Megy a gőzös című film főcímdala lett.

A második kislemez a Trin zhene (Válassz engem)című dalból készült, melyet szintén Stefanoval énekel. Az album legsikeresebb száma a Van nekem egy anyósom/Akarom, amely a második legnézettebb magyar videoklip a Youtubeon[forrás?], Magyarországon egyedülálló módon több mint 2.000.000(!) alkalommal nézték meg (ez L.L. Junior 5. olyan videoklipje amelyet több mint 1.000.000 alkalommal néztek meg a Youtube-on, mely egyedülálló a magyar zenészek körében).[forrás?] Ennek köszönhetően 2008-ban szintén VIVA Comet díjra jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában, amit akkor már megnyert.

2008-ban jelent meg hetedik albuma Nincs határ címmel. Az album első kislemeze az Összetart a dal című dalból készült, amelyet Stefanoval és Nótár Maryvel énekel.

2009. májusában jelent meg az album második videoklipje, mely a Merre visz az út című dalból készült.A Dalhoz készült videóban a Magyar Honvédség is szerepel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.