Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nicole Scherzinger

Gyermekkora:

Nicole a hawaii Honoluluban született. Édesapja filippínó édesanyja (Rosemary) pedig orosz/ hawaii származású. Szülei már kisgyermek korában elváltak, 6 éves korában telepedtek le Louisvilleben (Kentucky) édesanyjával, lánytestvérével és a mostohaapjával a félig amerikai félig német Gary Scherzingerrel aki a nevére vette.

Konzervatív katolikus nevelést kapott. Először a Meyzeek Középiskolába járt, majd a duPont Manual Középiskolán belül az Fiatal Előadók Művészeti Iskolájában. Közben többször fellépett a Louisville-i Művészek Színházban. Tizenévesként ő volt az 1996-os Kentucky State Fair's Coca-Cola Talent Classic (Tehetségkutató) második helyezettje. Nicole amellett, hogy a Wright State Egyetemen tanult színházművészetet, 1999-től ő volt a Days of the New nevű rockegyüttes háttérvokálosa is.

Korai karrier és az Eden's Crush 

Nicole 1999-ben részt vett a Days of the New második albumának munkálataiban.

2001-ben részt vett a The WB televízió akkor induló tehetségkutató műsorában a show Popstars-ban, melynek célja egy lányegyüttes létrehozása volt. Az együttes az Eden's Crush nevet kapta és ő lett az egyik énekesnője. A csapat 2001-es első kislemeze a Get Over Yourself (Goodbye)" elérte a tizedik helyet az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán, és később együtt turnéztak az ’N Sync-kel és Jessica Simpsonnal. Miközben kiadták Popstars című albumuk második kislemezét, a Love This Wayt, a lányokat alkalmazó kiadó a London-Sire Records megszűnt, melynek következtében az Eden's Crush is. Nicole ez alatt az idő alatt ismerte meg Kara DioGuardit, aki a későbbi Pussycat Dollsos albumoknak és az ő szólóalbumának a szövegét is írta.

Miután az Eden’s Crush feloszlott Nicole egyedül próbálta építeni zenei karrierjét. 2003-ban ő énekelte fel az 50 első randi egyik betétdalát, a Breakfast in Bedet. A dal producere Nick Hexum volt, akinek ezután három évig volt a barátnője.

Együtt dolgozott Yoshiki Hayashival, a japán X Japan rockegyüttes egyik tagjával is. Ő énekelte fel a Tokiói Szimfonikus Zenekar I'll Be Your Love című számát, amely 2003-ban felkerült az Exposition of Global Harmony válogatásalbumra. 

Pussycat dolls:

Bővebben: Pussycat Dolls
2003 májusában csatlakozott a Pussycat Dolls nevű lányegyütteshez, melyet először 2002 novemberében látott a The Late Show with David Lettermanban, amikor még Carmen Electra is az együttes tagja volt.

A Pussycat Dolls sikeres együttes lett, több daluk – Don't Cha, Buttons, Stickwitu, When I Grow Up – Top 10-es szám lett az USA-ban és világszerte sikert aratott. Első albumuk, a PCD 2-szeres platinalemez lett az USA-ban és világszerte nyolcmillió példány kelt el belőle. Az album dalait kivétel nélkül Nicole énekelte fel Carmit Bachar és Melody Thornton segítségével. 2006-ban a lányok kiadója, az Interscope Records, munkatársai azt a magyarázatot adták, hogy ez a vezetőség döntése volt, és az együttes gazdasági érdekeit képviseli.

Nicole az egyetlen az együttesből, aki írt dalszövegeket. Kara DioGuardival ő írta az együttes I Don't Need a Man című számát, és Sean Garrettel a Buttonst. Ezeken a kislemezeken kívül ő és DioGuardi írták még az album Flirt című számát. Az együttes 2008-as második albumára, a Doll Dominationre is írt dalokat, ismét egyedüliként az együttesből. Ezért tekintik őt az együttes vezető-énekesnőjének, és azért nevezik Queen Dollnak.

2009-ben ő írta meg a Gettómilliomos című film Oscar-díjas betétdalának, a Jai Ho-nak angol változatát, a Jai Ho! (You Are My Destiny)-t, melyet később ő énekelt fel a Pussycat Dollsszal és az eredeti előadóval, A. R. Rahmannal.

Szóló karierre:

A Pussycat Dolls Don't Cha című számának sikere után Nicole több felkérést is kapott más zenészektől, hogy készítsenek közös dalokat. 2005-ben több dalt is felvett Shaggyvel, Vittorio Grigolóval és Will Smithszel. 2006-ban Avanttal készített egy közös kislemezt, mely a Lie About Us címet kapta, valamint felvette P. Diddyvel a Come to Me-t (melynek megírásában is részt vett), ami kilencedik lett a Billboard Hot 100-on.

2006 óta dolgoznak Nicole debütáló albumán, a Her Name Is Nicole-on. Az albumhoz már közel 100 dalt vettek fel, és úgy tervezték, hogy 2007-ben fog megjelenni, de a mai napig nem került rá soe. Az album munkálataiban részt vett will.i.am, Timbaland, Kara DioGuardi, Ne-Yo és Pharrell Williams. Az albumon több duett is hallható, többek között Macy Grayjel, Akonnal, Busta Rhymesszal, Timbalanddel és Stinggel.

A kiadatlan album néhány dalát már kiadták más előadók, többek között a Pussycat Dolls (a Happily Never Aftert, a Who's Gonna Love You-t és a When I Grow Upot) és Christina Milian (a Punch You in Your Sleepet, mely az énekesnő Elope című albumán kapott helyet).

Nicole-t több interjúban kérdezték arról, hogy miért késik ilyen sokat a szólóalbumának megjelenése. Mindig azt felelte, hogy egyelőre még várnak a Her Name Is Nicole kiadásával és még a Pussycat Dollsra koncentrál.

2007 júliusa és decembere között már több kislemez is megjelent az albumról, például a Whatever U Like és a Baby Love. Ezek az USA-ban nem lettek sikeresek, de több európai ország slágerlistáján bekerültek a Top 20-ba.

A tervek szerint a Pussycat Dolls World Domination Turnéja után Nicole újra stúdióba vonul és fel fog venni több duettet will.i.ammel, Timbalanddel, Lady Gagával és A. R. Rahmannal.
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.