Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Takács Nikolas

KEZDETEK

A szlovákiai magyar énekes már 3 éves korában szórakoztatta a körülötte élőket, funky felvételek előadásával. 8 évesen megnyerte a Pop Aréna tehetségkutató versenyt fantasztikus adottságának köszönhetően, és ezután nem volt megállás! Zenei tanulmányait rögtön az általános iskola befejeztével Pozsonyban, a Fővárosi Zenei Konzervatórium hegedű és klasszikus ének szakán kezdte el.

Komolyzenei sikerei ellenére érezte, hogy a könnyebb zenei műfajokban tudja igazán kibontakoztatni kreativitását. Felvételt nyert a Budapesti Kőbanyai Zenei Stúdió jazzének szakára, ahol azonnal felfigyeltek nem mindennapi énekstílusára és hangszínére. 

 KARRIER

Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhirű jazzdobos, Jávori Vilmos felkérte az együttműködésre a Jávori Sound Machine együttesben. Ezt követően a magyar jazzélet más kemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal, Csík Gusztávval, és még sok méltán híres művésszel. Nemzetközi vizeken a világhírű rapper, Cypress Hill előzenekarában is énekelt, és Mary J. Blige, illetve Mariah Carey zongoristája is kísérte. Impozáns társaság.

Nikolas varázslatos tehetsége a méltán elismert Artisjus-díjas zeneszerző-producer, Kiss Gábor figyelmét is felkeltette. A közös munka rögtön elkezdődött, ennek gyümölcse az „Egy igazi szó" című dal, amely egyszerre viseli magán az r’n’b, a soul és a funky zene stílusjegyeit.

A menedzsmenttel felrúgta szerződését, és 2010-ben elindult az X-faktor nevű versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Az első 50 közé simán beénekelte magát a zsűri színe előtt. Mentora, Keresztes Ildikó lett, aki úgy döntött, hogy a fiúnak bérelt helye van a 12 döntős énekes között. 

ÉRDEKESSÉGEK

- A latin lányok az ideáljai, de a kisugárzás számít neki
- Visszahúzódó természetűnek vallja magát
- Szerinte nem teljesített jól az X-faktor válogatáson
- Az első dala "Egy igazi szó" három nyelven jelent meg
- Soha nem szerepelne valóságshowban
- A legnagyobb álma, hogy egyszer átvegyen egy Grammy Díjat
- Imádja édesanyja süteményeit
- 8 évesen állt először színpadon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2011.03.19.

(Bernadett, 2011.03.19 17:51)

Sztem is igazd van Kitty!!! Nikolas <3

Nikolas <3

(Kitty, 2011.02.23 21:03)

Sztem nem Csabának kellet volna meg nyernie az X-Faktort!!!!!!!!